Колоритен политик коментира темата с бежанците у нас.От една година се говори

...
Колоритен политик коментира темата с бежанците у нас.От една година се говори
Коментари Харесай

Каракачанов: Каналджиите следят как пазим границата, над 1000 мигранти дневно я минават

Колоритен политик разяснява тематиката с бежанците у нас.

" От една година се приказва за засилен мигрантски напън. Като бивш министър на защитата имам контакти. Това е по този начин, това се криеше, държавното управление го криеше от медиите. Трябваше да загинат двама служители на реда, с цел да приказваме по този въпрос ", разяснява някогашният боен министър и почетен ръководител на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването " Денят ON AIR ".

Той е уверен, че поне 1000 незаконни мигранти минават без проблем всеки ден границата. И акцентира, че по негово време казусът с мигрантите е бил овладян, а всяко последващо ръководство упреква предходното за проблемите.

" Армията беше свалена от защитата на границата. В даден миг нямаше мигрантски напън. Тези каналджии в Турция през интернет наблюдават какво се случва в България. Като схванаха, че има камери, техника, понижа притокът. После видяха, че пристигна едно псевдолиберално джендърско държавно управление, което не се интересуваше от тази тематика, охлабиха контрола ", съобщи Каракачанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му служителите на реда, които бяха пометени и убити от рейса в Бургас, са се жертвали, а е трябвало униформените да имат написани правила и независимост да работят в такива обстановки.

" Ако двамата служители на реда, вместо да жертват себе си, бяха разпънали лентата с пирони, рейсът се преобърнеше и двама-трима незаконни мигранти си бяха ожулили носовете, тогава щеше да се приказва за полицейски произвол. Никой не е подхванал радикални ограничения, никой не стреля по гумите ", каза Каракачанов, написа novini.bg.

Той е безапелационен, че най-добре с незаконните мигранти се оправят специфичните сили. А като максимален проблем посочи това, че никой не поема отговорност.

" Като ги прати някой на границата, би трябвало да им даде точни разпоредби. Аз като министър им разпоредих - не да ги хващат и да ги записваме като бежанци, а непреминаване на границата, недопускане на българска територия. Когато имат ясна заповед и знаят, че ще бъдат предпазени, си правят работата ", съобщи някогашният министър на защитата.

Каракачанов посочи, че оборудването по границата би трябвало да бъде обновявано и осъвременено. Предложи и възстановяване на защитата по въздух.

" Още преди една година предложих един български производител на автожили - хубави уреди, които летят със 140 км, купуват ги западни страни. С 2-3 сходни летателни средства, които са лесни за ръководство, с такива патрули, покриваш дълбочината на турската, на гръцката територия. Да дадеш 300 000 лева за три сходни машини е по-евтино от това да убият двама български служители на реда ", разяснява Каракачанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР